Свята святих ресторану Fabius – наша сироварня. Тут, у повній відповідності до традиційних італійських технологій, наші майстри варять 9 видів молодого домашнього сиру.
Навчав кухарів Fabius цій тонкій справі відомий сировар Мауріціо Россіні. Мауріціо займається сироварінням більше 30 років. Він створив разом зі своїм батьком і дідом найдовшу косу з Моцарелли в 150 метрів в 1996 році й увійшов до Книги рекордів Гіннеса.
Must try ресторану:
Моцарелла – найзнаменитіший італійський сир. Його смак злегка прісний, але дуже ніжний, тонкий, молочний. Свіжа моцарелла має вершкову, м'яку текстуру і бездоганно поєднується з італійськими травами, в'яленими або сирими томатами і келихом білого напівсухого вина.
Буррата – свіжий італійський сир – мішечок з моцарелли з м'яким вершковим кремом усередині. Перед тим, як подати, цей делікатес обов'язково витримують деякий час при кімнатній температурі, щоб найповніше розкрилися всі грані його ніжного смаку.
Страчателла - зразок молодого невитриманого сиру. Представляє собою сирні ниточки, які обволікають густі, трохи солонуваті вершки.
Аффумікато – молодий сир, який в процесі дозрівання «обкурюють» деревним димом, за рахунок чого він набуває характерного присмаку і аромату. Знавці та любителі сиру кажуть, що він створює атмосферу вечері біля каміна.
Скаморца - сир з сімейства «Паста філата». Його смак одночасно солодкувато-вершковий і при цьому з солонуватими нотками.
Рікотта - м'який сир з ніжним смаком і сирною структурою, трохи солодкуватий на смак.
Прімо Сале - різновид молодого сицилійського Пекоріно. Має солоний присмак.
Качотта - класичний напівм'який столовий сир. Має трохи солодкуватий вершковий смак.
Качокавалло - цей сир має солодкуватий молочний смак або трохи пікантний, в залежності від зрілості.
Будь-який з наших сирів гості можуть скуштувати в ресторані або взяти це задоволення з собою, щоб продовжити насолоду по-італійськи вже вдома.