Свята святих ресторану Fabius – наша сироварня. Тут, у повній відповідності до традиційних італійських технологій, наші майстри варять 10 видів молодого домашнього сиру.

Навчав кухарів Fabius цій тонкій справі відомий сировар Мауріціо Россіні. Мауріціо займається сироварінням більше 30 років. Він створив разом зі своїм батьком і дідом найдовшу косу з Моцарелли в 150 метрів в 1996 році й увійшов до Книги рекордів Гіннеса.

Must try ресторану:

Моцарелла – найзнаменитіший італійський сир. Його смак злегка прісний, але дуже ніжний, тонкий, молочний. Свіжа моцарелла має вершкову, м'яку текстуру і бездоганно поєднується з італійськими травами, в'яленими або сирими томатами і келихом білого напівсухого вина.

Буррата – свіжий італійський сир – мішечок з моцарелли з м'яким вершковим кремом усередині. Перед тим, як подати, цей делікатес обов'язково витримують деякий час при кімнатній температурі, щоб найповніше розкрилися всі грані його ніжного смаку.

Страчателла - зразок молодого невитриманого сиру. Представляє собою сирні ниточки, які обволікають густі, трохи солонуваті вершки.

Аффумікато – молодий сир, який в процесі дозрівання «обкурюють» деревним димом, за рахунок чого він набуває характерного присмаку і аромату. Знавці та любителі сиру кажуть, що він створює атмосферу вечері біля каміна.

Скаморца - сир з сімейства «Паста філата». Його смак одночасно солодкувато-вершковий і при цьому з солонуватими нотками.

Рікотта - м'який сир з ніжним смаком і сирною структурою, трохи солодкуватий на смак.

Прімо Сале - різновид молодого сицилійського Пекоріно. Має солоний присмак.

Маскарпоне - кремоподібний сир. Має ніжний смак з відчутним вершковим смаком.

Качотта - класичний напівм'який столовий сир. Має трохи солодкуватий вершковий смак.

Качокавалло - цей сир має солодкуватий молочний смак або трохи пікантний, в залежності від зрілості.

Будь-який з наших сирів гості можуть скуштувати в ресторані або взяти це задоволення з собою, щоб продовжити насолоду по-італійськи вже вдома.